Back already, no sound after reformat

View previous topic View next topic Go down

Solved Back already, no sound after reformat

Post by PENGUINKK on Thu 05 Feb 2009, 11:15 pm

I just reformatted my ze2200 HP Pavillion. I already corrected one issue with the wireless connection, where I had to install missing wireless internet drives, but now the sound won't work.

The sound and audio window in the control panel is completely grayed out. I went to troubleshooting and it provided a link to the volume control, which I clicked, but a warning popped up saying my laptop was missing an audio mixer device.

EDIT: I first went to the HP download website and downloaded both sound drives they had there. But when I tried to install them, I got a window saying "Install Complete! Results: FAILURE."

I'll edit in the current audio devices I have installed later. My wireless connection isn't working for some reason.

Help?


Last edited by PENGUINKK on Fri 06 Feb 2009, 10:30 pm; edited 4 times in total

PENGUINKK
Novice
Novice

Posts Posts : 42
Joined Joined : 2009-02-03
OS OS : Windows Vista 32 bit Home Edition
Points Points : 28783
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: Back already, no sound after reformat

Post by tarzan on Fri 06 Feb 2009, 5:04 am

oops sorry, i posted on the wrong topic

tarzan
Leader
Leader

Posts Posts : 427
Joined Joined : 2008-10-31
Gender Gender : Male
OS OS : xp.pro,vista, Windows 7
Points Points : 30038
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: Back already, no sound after reformat

Post by PENGUINKK on Fri 06 Feb 2009, 10:26 pm

Here are the list of devices I have right now under Sound, video and game controllers in device manager:

Audio Codecs, Legacy Audio Drivers, Media Control Device, Legacy Video Capture Devices, and Video Codecs. Am I missing some things?

PENGUINKK
Novice
Novice

Posts Posts : 42
Joined Joined : 2009-02-03
OS OS : Windows Vista 32 bit Home Edition
Points Points : 28783
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: Back already, no sound after reformat

Post by tarzan on Sat 07 Feb 2009, 1:41 am

Are u using Vista? wat bout the CD's u have in the pack?

tarzan
Leader
Leader

Posts Posts : 427
Joined Joined : 2008-10-31
Gender Gender : Male
OS OS : xp.pro,vista, Windows 7
Points Points : 30038
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: Back already, no sound after reformat

Post by PENGUINKK on Sat 07 Feb 2009, 2:43 pm

I've got XP Professional, and the laptop was delivered already installed with the HP stuff, so I didn't get any recovery CDs.

PENGUINKK
Novice
Novice

Posts Posts : 42
Joined Joined : 2009-02-03
OS OS : Windows Vista 32 bit Home Edition
Points Points : 28783
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: Back already, no sound after reformat

Post by PENGUINKK on Sat 07 Feb 2009, 8:18 pm

Fixed it! Turns out, the model of my laptop on the barcode sticker was not the actual model. It says a ze2200 by the serial number, when it is actually a ze2000, which is displayed under the screen. So I went to the HP website for the ze2000, downloaded the sound drives, and it works fine.

PENGUINKK
Novice
Novice

Posts Posts : 42
Joined Joined : 2009-02-03
OS OS : Windows Vista 32 bit Home Edition
Points Points : 28783
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: Back already, no sound after reformat

Post by tarzan on Sun 08 Feb 2009, 3:42 am

congrats buddy,

tarzan
Leader
Leader

Posts Posts : 427
Joined Joined : 2008-10-31
Gender Gender : Male
OS OS : xp.pro,vista, Windows 7
Points Points : 30038
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum