Disk boot failure after fitting new PSU

View previous topic View next topic Go down

Disk boot failure after fitting new PSU

Post by digiman56 on 24th March 2012, 7:22 pm

Hi all, I had to fit a new identical PSU after the previous one failed. Now i keep getting a 'disc boot failure' notice every time i start up. I have got around this but i would prefer to know why this is happening....

It could be a coincidence but last Monday evening i heard a noise like a football (or even a bird) hitting my window. The next morning my computer wouldn't start!!! At the time my computer was off.

I am running a desktop pc, Foxconn motherboard, XP3 SP3. Before the PSU went bad i had updated Windoze and updated my drivers through Driver Scanner.....and the system worked fine.

To get around the current problem i checked the Bios and it shows to boot from my C drive but startup seems to ignore that. So i have to press Esc and in the Boot menu tell it which drive to boot from...the system then loads and works from there. I did remove my c drive at one stage and test it in another pc and it booted no problem so i am a bit perplexed as to why this is happening now.....

Any suggestions please?

Cheers
.

digiman56
Novice
Novice

Posts Posts : 8
Joined Joined : 2010-01-29
OS OS : Windows XP
Points Points : 25100
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Re: Disk boot failure after fitting new PSU

Post by T0k3n on 25th March 2012, 2:48 am

Check in the BIOS for boot priority (or similar) and make sure that the correct drive is selected first.

T0k3n
Intermediate
Intermediate

Posts Posts : 50
Joined Joined : 2011-10-25
Gender Gender : Male
OS OS : Windows 7
Protection Protection : MSE,Windows Firewall
Points Points : 19182
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

SOLVED:

Post by digiman56 on 26th March 2012, 3:50 pm

Ah, once again you came to the rescue T0k3n Thank You!

I had already looked in the Bios but obviously i didn't look properly!!

I found the CDDVDW had been changed to boot up and soon had it resolved...

I feel a bit of an idiot, should have been more thorough in the first place Annoyed or Unimpress

Cheers, Martin

digiman56
Novice
Novice

Posts Posts : 8
Joined Joined : 2010-01-29
OS OS : Windows XP
Points Points : 25100
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum