Still no sound after XP SP3.

View previous topic View next topic Go down

Solved Still no sound after XP SP3.

Post by nuclearjock on 22nd June 2010, 8:45 pm

Kenny 94 did an awesome job of helping me get rid of the dreaded av security suite. But now, I have no sound. My sound card is a creative labs sb X-fi fatality 1 card. I have a dual boot rig, and the card worked fine in XP before the virus. now I've reloaded the most current driver, device manager says it's working properly, but no sound. when I open sounds and audio devices in control panel it says no audio device...

The card works fine in Vista 64, (which wasn't infected) and still does so it's not hardware related.

Can someone help me again please???

Since, I've done a registry mod to trick windows into thinking it's still SP2, installed XB888111 and still no luck.

In device manager I have an "other device, unknown device" with a yellow explanation mark and the message "Location 65535 (Internal High Definition Audio Bus)" again this is after xb888111. The card worked perfectly in SP2 before SP3 upgrade and virus. Now virus is gone, still no sound.

Any help would be greatly appreciated. I'm stuck!!!

nuclearjock
Novice
Novice

Posts Posts : 34
Joined Joined : 2010-06-10
Gender Gender : Male
OS OS : windows xp
Protection Protection : windows firewall
Points Points : 24142
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: Still no sound after XP SP3.

Post by Dr Jay on 23rd June 2010, 7:39 pm

How to capture an event log and upload it to the forum:

  • First, open Event Viewer by clicking Start -> Run -> type eventvwr.msc and press ENTER.
  • In the Event Viewer please right click the System event log and click Save Log File As.
  • Please save the logfile to your desktop and give it a recognizable name.
  • Do this for each log that has been requested.
  • When you are finished saving the necessary logs, close Event Viewer.
  • On your desktop find the saved log files. Hold the CTRL key and click to select each event log.
  • When all event logs are selected, right-click one of them, click Send to -> Compressed Zip Folder.
  • A new .ZIP file will have been created on your desktop. Please attach that file to this forum in your next reply.

Dr Jay
Head Administrator
Head Administrator

Posts Posts : 13810
Joined Joined : 2009-09-06
Gender Gender : Male
OS OS : Windows 10 Home & Pro
Protection Protection : Bitdefender Total Security
Points Points : 302437
# Likes # Likes : 10

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: Still no sound after XP SP3.

Post by nuclearjock on 24th June 2010, 9:34 am

ok, thanks for getting back to me. do you want me to do something b4 creating an event log?? do you want me to create more than one and if so, doing what???

TIA

Nuke

nuclearjock
Novice
Novice

Posts Posts : 34
Joined Joined : 2010-06-10
Gender Gender : Male
OS OS : windows xp
Protection Protection : windows firewall
Points Points : 24142
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved attach??

Post by nuclearjock on 24th June 2010, 9:40 am

I don't seem to see an option to aattach a file in the reply screen.....

nuclearjock
Novice
Novice

Posts Posts : 34
Joined Joined : 2010-06-10
Gender Gender : Male
OS OS : windows xp
Protection Protection : windows firewall
Points Points : 24142
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: Still no sound after XP SP3.

Post by Nazzgull on 24th June 2010, 6:42 pm

Hi, please follow DragonMaster Jay's guide, and if you can not attach here, please upload to some free file hosting - uploading.com



Nazzgull
Top Dog
Top Dog

Posts Posts : 2343
Joined Joined : 2008-08-03
Gender Gender : Male
OS OS : Windows 7 Professional
Points Points : 40475
# Likes # Likes : 1

View user profile

Back to top Go down

Solved solved

Post by nuclearjock on 28th June 2010, 11:48 pm

1. reloaded XP
2. updated to SP3
3. loaded sound driver, all's ok.

nuclearjock
Novice
Novice

Posts Posts : 34
Joined Joined : 2010-06-10
Gender Gender : Male
OS OS : windows xp
Protection Protection : windows firewall
Points Points : 24142
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: Still no sound after XP SP3.

Post by Dr Jay on 29th June 2010, 12:37 am

ok

Dr Jay
Head Administrator
Head Administrator

Posts Posts : 13810
Joined Joined : 2009-09-06
Gender Gender : Male
OS OS : Windows 10 Home & Pro
Protection Protection : Bitdefender Total Security
Points Points : 302437
# Likes # Likes : 10

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum