No audio device

View previous topic View next topic Go down

Solved No audio device

Post by nuclearjock on Tue Jun 15, 2010 3:48 am

Kenny 94 did an awesome job of helping me get rid of the dreaded av security suite. But now, I have no sound. My sound card is a creative labs sb X-fi fatality 1 card. I have a dual boot rig, and the card worked fine in XP before the virus. now I've reloaded the most current driver, device manager says it's working properly, but no sound. when I open sounds and audio devices in control panel it says no audio device...

The card works fine in Vista 64, (which wasn't infected) and still does so it's not hardware related.

Can someone help me again please???

nuclearjock
Novice
Novice

Posts Posts : 34
Joined Joined : 2010-06-10
Gender Gender : Male
OS OS : windows xp
Protection Protection : windows firewall
Points Points : 24102
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved bump

Post by nuclearjock on Wed Jun 16, 2010 4:14 pm

bump

nuclearjock
Novice
Novice

Posts Posts : 34
Joined Joined : 2010-06-10
Gender Gender : Male
OS OS : windows xp
Protection Protection : windows firewall
Points Points : 24102
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved bump

Post by nuclearjock on Sat Jun 19, 2010 2:37 pm

Anybody??? I'm desperate for sound.

nuclearjock
Novice
Novice

Posts Posts : 34
Joined Joined : 2010-06-10
Gender Gender : Male
OS OS : windows xp
Protection Protection : windows firewall
Points Points : 24102
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: No audio device

Post by Nazzgull on Sun Jun 20, 2010 2:06 pm

Hi, please give me product name of your motherboard.



Nazzgull
Top Dog
Top Dog

Posts Posts : 2343
Joined Joined : 2008-08-03
Gender Gender : Male
OS OS : Windows 7 Professional
Points Points : 40435
# Likes # Likes : 1

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: No audio device

Post by nuclearjock on Sun Jun 20, 2010 8:19 pm

Asus Rampage II Extreme socket 1366

nuclearjock
Novice
Novice

Posts Posts : 34
Joined Joined : 2010-06-10
Gender Gender : Male
OS OS : windows xp
Protection Protection : windows firewall
Points Points : 24102
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: No audio device

Post by Nazzgull on Sun Jun 20, 2010 8:47 pm

Hi, lets try with this first. Visit THIS link and click on Download.

Restart computer after installing.



Nazzgull
Top Dog
Top Dog

Posts Posts : 2343
Joined Joined : 2008-08-03
Gender Gender : Male
OS OS : Windows 7 Professional
Points Points : 40435
# Likes # Likes : 1

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: No audio device

Post by nuclearjock on Sun Jun 20, 2010 9:41 pm

I get an error message saying HDA audio bus driver is needed and is not found.

nuclearjock
Novice
Novice

Posts Posts : 34
Joined Joined : 2010-06-10
Gender Gender : Male
OS OS : windows xp
Protection Protection : windows firewall
Points Points : 24102
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: No audio device

Post by Nazzgull on Sun Jun 20, 2010 10:04 pm


  1. Go to Start > Run and type regedit.
  2. Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Windows\CDSVersion
  3. Change the value of the CSDVersion - Dword and give it the value 200.
Try to install your driver again, you should not get the error this time. Once installed, restart your computer and restore the registry key back to 300.

You should have sound now.



Nazzgull
Top Dog
Top Dog

Posts Posts : 2343
Joined Joined : 2008-08-03
Gender Gender : Male
OS OS : Windows 7 Professional
Points Points : 40435
# Likes # Likes : 1

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: No audio device

Post by nuclearjock on Sun Jun 20, 2010 10:09 pm

I changed the value to 200 and the install still failed with the same error message.

nuclearjock
Novice
Novice

Posts Posts : 34
Joined Joined : 2010-06-10
Gender Gender : Male
OS OS : windows xp
Protection Protection : windows firewall
Points Points : 24102
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: No audio device

Post by Nazzgull on Sun Jun 20, 2010 10:42 pm

Hi,
Lets try different solution. Go to Device Manager and press right click on yellow marked component than click on Update Driver. Let your computer to use Windows Update to find driver and press Next button. (You have to enable Automatic Updates first!)



Nazzgull
Top Dog
Top Dog

Posts Posts : 2343
Joined Joined : 2008-08-03
Gender Gender : Male
OS OS : Windows 7 Professional
Points Points : 40435
# Likes # Likes : 1

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: No audio device

Post by nuclearjock on Mon Jun 21, 2010 12:06 am

none of my sound devices have yellow marks or conflicts. my creative driver, infact all of my drivers say they are working correctly.

nuclearjock
Novice
Novice

Posts Posts : 34
Joined Joined : 2010-06-10
Gender Gender : Male
OS OS : windows xp
Protection Protection : windows firewall
Points Points : 24102
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: No audio device

Post by Nazzgull on Wed Jun 23, 2010 1:51 pm

If you don't have anything important on your computer, i suggest to reinstall your Windows.



Nazzgull
Top Dog
Top Dog

Posts Posts : 2343
Joined Joined : 2008-08-03
Gender Gender : Male
OS OS : Windows 7 Professional
Points Points : 40435
# Likes # Likes : 1

View user profile

Back to top Go down

Solved solved

Post by nuclearjock on Mon Jun 28, 2010 11:49 pm

the hard way:

1. reloaded XP
2. updated to SP3
3. loaded sound driver, all's ok.

nuclearjock
Novice
Novice

Posts Posts : 34
Joined Joined : 2010-06-10
Gender Gender : Male
OS OS : windows xp
Protection Protection : windows firewall
Points Points : 24102
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum