Browsers not working after removing virus

View previous topic View next topic Go down

Browsers not working after removing virus

Post by Natorz1 on 8th May 2010, 8:51 pm

No browsers are currently working on my computer. I am currently in safe mode with networking. I have no idea what is going on with my computer. I tried a bunch of different suggestions but none of them worked. I have a HighJackThis log. Please help me, Thanks, Nate.


Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 3:21:14 PM, on 5/8/2010
Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.6001.18702)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast5\AvastSvc.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
C:\Program Files\Microsoft\Search Enhancement Pack\SeaPort\SeaPort.exe
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WLIDSVC.EXE
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WLIDSvcM.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMTray.exe
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\DrvLsnr.exe
C:\WINDOWS\System32\igfxtray.exe
C:\WINDOWS\System32\hkcmd.exe
C:\WINDOWS\System32\igfxpers.exe
C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast5\avastUI.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe
C:\Program Files\Pando Networks\Media Booster\PMB.exe
C:\Documents and Settings\HP\Local Settings\Application Data\Google\Update\GoogleUpdate.exe
C:\Program Files\SUPERAntiSpyware\SUPERAntiSpyware.exe
C:\Program Files\AT&T Plug&Share(TM) Wireless USB Adapter\ATTENUSB.exe
C:\Program Files\Logitech\SetPoint\SetPoint.exe
C:\Program Files\Common Files\Logishrd\KHAL2\KHALMNPR.EXE
C:\Program Files\Windows Live\Contacts\wlcomm.exe
C:\WINDOWS\system32\wisptis.exe
C:\Program Files\uTorrent\uTorrent.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exe

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = [You must be registered and logged in to see this link.]
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = [You must be registered and logged in to see this link.]
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = [You must be registered and logged in to see this link.]
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = [You must be registered and logged in to see this link.]
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyServer = http=127.0.0.1:5555
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: Search Helper - {6EBF7485-159F-4bff-A14F-B9E3AAC4465B} - C:\Program Files\Microsoft\Search Enhancement Pack\Search Helper\SEPsearchhelperie.dll
O2 - BHO: Prize Live Toolbar BHO - {a4d3eb65-a437-449e-b7ef-203afb312f46} - mscoree.dll (file missing)
O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll
O2 - BHO: TBSB05974 - {FCBCCB87-9224-4B8D-B117-F56D924BEB18} - C:\Program Files\Search Toolbar\tbcore3.dll
O3 - Toolbar: HyperCam Toolbar - {338B4DFE-2E2C-4338-9E41-E176D497299E} - C:\Program Files\HyperCam Toolbar\tbcore3.dll
O3 - Toolbar: Prize Live Toolbar - {594d6baf-faa1-4ff1-beff-e4f1674c22c5} - mscoree.dll (file missing)
O4 - HKLM\..\Run: [Smapp] C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMTray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [DrvLsnr] C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\DrvLsnr.exe
O4 - HKLM\..\Run: [igfxtray] C:\WINDOWS\System32\igfxtray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [igfxhkcmd] C:\WINDOWS\System32\hkcmd.exe
O4 - HKLM\..\Run: [igfxpers] C:\WINDOWS\System32\igfxpers.exe
O4 - HKLM\..\Run: [avast5] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast5\avastUI.exe /nogui
O4 - HKLM\..\Run: [Microsoft Default Manager] "C:\Program Files\Microsoft\Search Enhancement Pack\Default Manager\DefMgr.exe" -resume
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe ARM] "C:\Program Files\Common Files\Adobe\ARM\1.0\AdobeARM.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Kernel and Hardware Abstraction Layer] KHALMNPR.EXE
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [ManyCam] "C:\Program Files\ManyCam 2.4\ManyCam.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [msnmsgr] "C:\Program Files\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe" /background
O4 - HKCU\..\Run: [Pando Media Booster] C:\Program Files\Pando Networks\Media Booster\PMB.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Google Update] "C:\Documents and Settings\HP\Local Settings\Application Data\Google\Update\GoogleUpdate.exe" /c
O4 - HKCU\..\Run: [SUPERAntiSpyware] C:\Program Files\SUPERAntiSpyware\SUPERAntiSpyware.exe
O4 - Global Startup: AT&T Plug&Share 54 Mbps Pocket-Size Wireless USB Adapter.lnk = C:\Program Files\AT&T Plug&Share(TM) Wireless USB Adapter\ATTENUSB.exe
O4 - Global Startup: Logitech SetPoint.lnk = C:\Program Files\Logitech\SetPoint\SetPoint.exe
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra button: Go PlaySushi! - {EBD24BD3-E272-4FA3-A8BA-C5D709757CAB} - C:\Program Files\PlaySushi\PSText.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O16 - DPF: {73ECB3AA-4717-450C-A2AB-D00DAD9EE203} (GMNRev Class) - [You must be registered and logged in to see this link.]
O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - [You must be registered and logged in to see this link.]
O20 - Winlogon Notify: !SASWinLogon - C:\Program Files\SUPERAntiSpyware\SASWINLO.dll
O22 - SharedTaskScheduler: Browseui preloader - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\System32\browseui.dll
O22 - SharedTaskScheduler: Component Categories cache daemon - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\System32\browseui.dll
O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast5\AvastSvc.exe
O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast5\AvastSvc.exe
O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast5\AvastSvc.exe
O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Sun Microsystems, Inc. - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
O23 - Service: Logitech Bluetooth Service (LBTServ) - Logitech, Inc. - C:\Program Files\Common Files\Logishrd\Bluetooth\LBTServ.exe
O23 - Service: Remote Packet Capture Protocol v.0 (experimental) (rpcapd) - CACE Technologies, Inc. - C:\Program Files\WinPcap\rpcapd.exe
O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe

--
End of file - 6865 bytes

Natorz1
Beginner
Beginner

Posts Posts : 2
Joined Joined : 2010-05-08
OS OS : Windows XP
Points Points : 24096
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Re: Browsers not working after removing virus

Post by Belahzur on 8th May 2010, 11:23 pm

Hello.

  • Open HijackThis
  • Choose "Do a system scan only"
  • Check the boxes in front of these lines:


    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyServer = http=127.0.0.1:5555
    O2 - BHO: Prize Live Toolbar BHO - {a4d3eb65-a437-449e-b7ef-203afb312f46} - mscoree.dll (file missing)
    O2 - BHO: TBSB05974 - {FCBCCB87-9224-4B8D-B117-F56D924BEB18} - C:\Program Files\Search Toolbar\tbcore3.dll



  • Press "Fix Checked"
  • Close Hijack This.

Remove the Proxy setting in Internet Explorer and/or in FireFox.

    In Internet Explorer
  1. Tools Menu -> Internet Options -> Connections Tab ->Lan Settings > uncheck "use a proxy server" or reconfigure the Proxy server again in case you have set it previously.

    In Firefox
  1. Tools Menu -> Options... -> Advanced Tab -> Network Tab -> "Settings" under Connection > Choose "No Proxy"
  2. Click the apply button and restart that computer in normal mode.

Please download and run this tool.

Download Malwarebytes' Anti-Malware from [You must be registered and logged in to see this link.]

Double Click mbam-setup.exe to install the application.

  • Make sure a checkmark is placed next to Update Malwarebytes' Anti-Malware and Launch Malwarebytes' Anti-Malware, then click Finish.
  • If an update is found, it will download and install the latest version.
  • Once the program has loaded, select "Perform Quick Scan", then click Scan.
  • The scan may take some time to finish,so please be patient.
  • When the scan is complete, click OK, then Show Results to view the results.
  • Make sure that everything is checked, and click Remove Selected.
  • When disinfection is completed, a log will open in Notepad and you may be prompted to Restart. (See Note)
  • The log is automatically saved by MBAM and can be viewed by clicking the Logs tab in MBAM.
Note:
If MBAM encounters a file that is difficult to remove, you will be presented with 1 of 2 prompts.
Click OK to either and let MBAM proceed with the disinfection process.
If asked to restart the computer, please do so immediately.


Post the contents of the MBAM Log.


[You must be registered and logged in to see this link.] - [You must be registered and logged in to see this link.] - Please PM me if I fail to respond within 24hrs.


Belahzur
Administrator
Administrator

Posts Posts : 34918
Joined Joined : 2008-08-03
Gender Gender : Male
OS OS : 7 Home Premium x64
Points Points : 245121
# Likes # Likes : 1

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum