Wireless Internet connection drops often

View previous topic View next topic Go down

Wireless Internet connection drops often

Post by priya1984 on 23rd April 2010, 5:56 pm

Hi,

I have a Netgear wireless router. The connection drops very often even though the status on the right corner of the screen of my laptop says it is connected. So, every time this happens, i have to go and manually disconnect and connect again. This usually happens when the laptop is idle or even like after 5-10 mins,
We have been facing this issue for a while now and have got different routers too. But, no good happened. Sad tearing(
Please advise on what may be causing this issue.

Thanks,
Priya

priya1984
Intermediate
Intermediate

Posts Posts : 153
Joined Joined : 2009-02-10
Gender Gender : Male
OS OS : Windows XP Professional
Points Points : 29813
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Re: Wireless Internet connection drops often

Post by Doctor Inferno on 24th April 2010, 5:13 am

Hello,

How far are you away from the router? This usually happens to me too when I get too far away.


Please be a GeekPolice fan on Facebook!



Have we helped you? Help us! | Doctor by day, ninja by night.

Doctor Inferno
Administrator
Administrator

Posts Posts : 12015
Joined Joined : 2007-12-26
Gender Gender : Male
OS OS : Windows 7 Home Premium and Ultimate X64
Protection Protection : Kaspersky PURE and Malwarebytes' Anti-Malware
Points Points : 104620
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Re: Wireless Internet connection drops often

Post by priya1984 on 25th April 2010, 6:29 am

Hi Doc!

I am 2 feet away from the router. I am damn sure it is not because of the distance in my case.
Please advice me on the actions to avoid this.

Thanks,
Priya

priya1984
Intermediate
Intermediate

Posts Posts : 153
Joined Joined : 2009-02-10
Gender Gender : Male
OS OS : Windows XP Professional
Points Points : 29813
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Re: Wireless Internet connection drops often

Post by Doctor Inferno on 25th April 2010, 7:30 am

Hello,

Please unplug the router from the power, even the power cables. Leave it for about 20 minutes so that it sort of resets. Try connecting back and see if it happens again.


Please be a GeekPolice fan on Facebook!



Have we helped you? Help us! | Doctor by day, ninja by night.

Doctor Inferno
Administrator
Administrator

Posts Posts : 12015
Joined Joined : 2007-12-26
Gender Gender : Male
OS OS : Windows 7 Home Premium and Ultimate X64
Protection Protection : Kaspersky PURE and Malwarebytes' Anti-Malware
Points Points : 104620
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum