Problem with XP Pro after auto reboot

View previous topic View next topic Go down

Problem with XP Pro after auto reboot

Post by cantrad on Wed Apr 21, 2010 9:39 pm

Good evening folks, I have need of your services once again. Running a Dell Dimension 3100c with XP Pro. Working just fine. Left machine to get a coffee and when returned was in final sequence of shutdown. Machine rebooted and I immediately noticed a change in appearance of the taskbar at bottom of desktop. Now in plain white. There is no internet connection. Tried to access Win firewall and get message "..cannot be displayed because the associated service is not running".

I am using a laptop to send you this post and am sat beside sick Dell. Look forward to your suggestions.

Kind regards.

cantrad
Novice
Novice

Status :
Online
Offline

Posts : 44
Joined : 2010-01-04
OS : windows vista

View user profile

Back to top Go down

Re: Problem with XP Pro after auto reboot

Post by cantrad on Wed Apr 21, 2010 9:45 pm

Addition to the above post, my son runs a Dell laptop also with XP and this now has the same symptoms. Sounds like an issue with windows auto update??

cantrad
Novice
Novice

Status :
Online
Offline

Posts : 44
Joined : 2010-01-04
OS : windows vista

View user profile

Back to top Go down

Re: Problem with XP Pro after auto reboot

Post by Metalmusk on Wed Apr 21, 2010 10:35 pm

Do you have McAfee installed in both the machines ????

Metalmusk
Novice
Novice

Status :
Online
Offline

Posts : 43
Joined : 2009-06-21
OS : XP

View user profile

Back to top Go down

Re: Problem with XP Pro after auto reboot

Post by cantrad on Thu Apr 22, 2010 7:43 am

Yes. Seems to be called On-Access Scan. Was added when I began working with a new company by an IT person supplied by the new company. The company is in the financial services sector.

cantrad
Novice
Novice

Status :
Online
Offline

Posts : 44
Joined : 2010-01-04
OS : windows vista

View user profile

Back to top Go down

Re: Problem with XP Pro after auto reboot

Post by cantrad on Thu Apr 22, 2010 8:16 am

I have 2 other machines running Vista, this post is coming from one of them, which had the McAfee On-Access loaded at the same time as the 2 problem machines. Is there anything I could do in order to prevent a similar problem as losing these 2 machines will seriously disrupt business?

Regards.

cantrad
Novice
Novice

Status :
Online
Offline

Posts : 44
Joined : 2010-01-04
OS : windows vista

View user profile

Back to top Go down

Re: Problem with XP Pro after auto reboot

Post by Metalmusk on Thu Apr 22, 2010 2:22 pm

Cantrad.. The below link is for your Information...

[You must be registered and logged in to see this link.]

Most of the users(Both Home & Corporate users), who had Mcafee DAT Version 5958 got affected by it. It all happened with a Rogue Update by Mcafee.

Mcafee recommends this Solution.

[You must be registered and logged in to see this link.]

I beleive, Computers with McAfee 5959 DAT should be safe..

Metalmusk
Novice
Novice

Status :
Online
Offline

Posts : 43
Joined : 2009-06-21
OS : XP

View user profile

Back to top Go down

Re: Problem with XP Pro after auto reboot

Post by cantrad on Fri Apr 23, 2010 2:47 pm

MetalMusk, good call, both machines back to normal. Many thanks and apologies for delay in responding.
All the best, cheers, Cantrad.

cantrad
Novice
Novice

Status :
Online
Offline

Posts : 44
Joined : 2010-01-04
OS : windows vista

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum