slow internet use 100% CPU usage

View previous topic View next topic Go down

Solved slow internet use 100% CPU usage

Post by Chris Whitham on 31st March 2010, 2:06 pm

Hi. I'm fairly new to internet. I use GoogleChrome (also IE at times). I have wireless internet connection (3G).
Recently intenet connection has become very slow. When connected to internet, the CPU usage is usually 100%, never less than 50%. Even when not connected to the internet, opening and closing files has become painfully slow and CPU usage is high half the time.
I see a time coincidence with many "pavjob.exe" errors coming up.
I ran 2 virus/malware programs which found very little (admanager and doubleclick, which I think are "Yahoo.com" cookies). However, since running these, my system will not restore - as if a major file has been deleted. Whoa!
I've also noticed at times, the CPU usage shows 20% with a peak up to 60% or so every 5 seconds for several minutes at a time. Nothing will open or save while this is happening.
I've checked out earlier similar topics on your site, but they're a little overwhelming with program titles and not-understood words. I don't want to try to follow them and do something destructive.
Can you help, please? Indifferent or Blank

Chris Whitham
Novice
Novice

Posts Posts : 14
Joined Joined : 2010-03-31
Gender Gender : Male
OS OS : windows XP
Points Points : 24582
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: slow internet use 100% CPU usage

Post by Gabethebabe on 1st April 2010, 6:43 am

These are symptoms that donīt quite sound too well.

If suggest you read this and after that post here.

Gabethebabe
Top Dog
Top Dog

Posts Posts : 1568
Joined Joined : 2010-03-07
Gender Gender : Male
OS OS : Win7
Points Points : 38248
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: slow internet use 100% CPU usage

Post by Chris Whitham on 2nd April 2010, 11:18 am

Thanks a lot - I've sent my log to Balthazar now.
Best, Chris

Chris Whitham
Novice
Novice

Posts Posts : 14
Joined Joined : 2010-03-31
Gender Gender : Male
OS OS : windows XP
Points Points : 24582
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: slow internet use 100% CPU usage

Post by Chris Whitham on 12th June 2013, 7:26 pm

Hi again, I just noticed that, as I switched titles slightly, this has not been logged as "solved".

Thank you very much - it is handled, with your help.

Best, Chris

Chris Whitham
Novice
Novice

Posts Posts : 14
Joined Joined : 2010-03-31
Gender Gender : Male
OS OS : windows XP
Points Points : 24582
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Solved Solved

Post by Chris Whitham on 13th July 2013, 6:29 am

I found the 'solved' box Thank You! 

Chris Whitham
Novice
Novice

Posts Posts : 14
Joined Joined : 2010-03-31
Gender Gender : Male
OS OS : windows XP
Points Points : 24582
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum