Missing TWAIN?

View previous topic View next topic Go down

Solved Missing TWAIN?

Post by nana_siying on Sat 14 Jun 2008, 5:26 pm

I tried to install a Canon scanner on their machine, but i got a message that pops up stating that a TWAIN device is missing. What can I do?



Posts : 1
Joined : 2008-06-14

View user profile

Back to top Go down

Solved Re: Missing TWAIN?

Post by Doctor Inferno on Sat 14 Jun 2008, 5:35 pm

You have not told us what is the model of scanner you are using, but there is some generic advice available on the Canon Web site for when a TWAIN driver isnít found.

Launch the Device Manager (see Beginnerís Bible) and youíll see your Scanner probably listed under Unknown Devices with a yellow triangle next to it with an exclamation mark in it. It may be found under Imaging Device. Double-click the entry for it to open the settings. Go to the Drivers tab and select Update Driver.

Select the ĎHave Discí option, insert the CD supplied with the scanner and browse to the ScanGear or CanoCraft folders (model dependant) and then the language folder. Select the INF file that starts with an N or FB and press OK twice to proceed through the Wizard. You may need to reboot your PC before the device is installed.

Please be a GeekPolice fan on Facebook!

Have we helped you? Help us! | Doctor by day, ninja by night.

Doctor Inferno
The GeekPolice

The GeekPolice

Posts : 12017
Joined : 2007-12-27
Operating System : Windows 7 Home Premium and Ultimate X64

View user profile http://twitter.com/GeekPolice

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum