Router problems

View previous topic View next topic Go down

Router problems

Post by hwarggg on Sat Nov 14, 2009 2:47 pm

Hi there.
my internet suddenly stopped working yesterday morning and its been driving me crazy.
im a complete newbie at this so ive been doing my best to follow everyones instructions but itd benice if someone could just lay it out simply for me so i can rlly understand and then try make my own way Goofy

ive got 4 computers in the house that are relying on this wired router and when the internet plug is plugged into it it shows LAN Connection as connected though i cant browse the internet and no online activites can be used. Packages are sent and all but very few are received. like 1 every 100-200 and its frustrating.
If i connect the pc directly to the modem the internet works fine.
I tried disabling my anti virus which had no effect. should i un install it completely?

Can anyone help?

Thanks.

hwarggg
Beginner
Beginner

Posts Posts : 2
Joined Joined : 2009-11-14
OS OS : Windows XP
Points Points : 25794
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Re: Router problems

Post by Nazzgull on Sat Nov 14, 2009 4:21 pm

Hi,
you have to share connection between your computers. You can find guide at this link:

http://en.kioskea.net/contents/configuration-reseau/partage-xp.php3



Nazzgull
Top Dog
Top Dog

Posts Posts : 2343
Joined Joined : 2008-08-03
Gender Gender : Male
OS OS : Windows 7 Professional
Points Points : 40455
# Likes # Likes : 1

View user profile

Back to top Go down

Re: Router problems

Post by hwarggg on Sat Nov 14, 2009 4:43 pm

I have done this before.
This problem just came out of the blue.
I was fiddling around with the connection trying anything that could work and if you can believe it, my modem crashed... sad.
I'm calling someone about the modem so hopefully the problem with be resolved.
any suggestions about the router?

hwarggg
Beginner
Beginner

Posts Posts : 2
Joined Joined : 2009-11-14
OS OS : Windows XP
Points Points : 25794
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Re: Router problems

Post by Doctor Inferno on Sun Nov 15, 2009 1:07 am

Hello,

Open CMD, Reset WINSOCK entries to installation defaults by typing: netsh winsock reset catalog

Reset TCP/IP stack to installation defaults by typing: netsh int ip reset reset.log

Restart your PC.

If it doesn't work, download Winsock XP Fix from here, save it to your Desktop.
http://www.snapfiles.com/get/winsockxpfix.html

Double click on the exe on your Desktop.
Press the "Fix" button, then restart again.

See if you can connect now.


Please be a GeekPolice fan on Facebook!



Have we helped you? Help us! | Doctor by day, ninja by night.

Doctor Inferno
Administrator
Administrator

Posts Posts : 12015
Joined Joined : 2007-12-26
Gender Gender : Male
OS OS : Windows 7 Home Premium and Ultimate X64
Protection Protection : Kaspersky PURE and Malwarebytes' Anti-Malware
Points Points : 104600
# Likes # Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum