GeekPolice
Welcome to GeekPolice.net!

From "wow" to "whoa" - we're teaching practical technology and helping others with tech support. Join our family here!

You are viewing the forum as a "Guest" which doesn't give you member privileges to ask questions or post comments.

Take 30 seconds to register or log in below and unlock the limitations of this website to discover new computer knowledge!

External Hard Drive Not Functioning

View previous topic View next topic Go down

External Hard Drive Not Functioning

Post by smith30 on Wed Oct 21, 2009 8:57 pm

Before I send this 500gb WD hard drive off to a data recovery center, I wanted to check here on the forum for any advice. The external hard drive has power, starts to boot up, and then clicks four times before stopping. It appears that the heads are failing or it is a bearings problem. But that's just my amateur opinion. Any input would be appreciated.

smith30
Novice
Novice

Status :
Online
Offline

Posts : 19
Joined : 2009-04-14
Gender : Male
OS : xp
Points : 27997
# Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Re: External Hard Drive Not Functioning

Post by Doctor Inferno on Thu Oct 22, 2009 11:04 am

Hello,

Try connecting it directly to the back of the computer. Make sure it's not from the front or via any USB hubs. See if it works.


Please be a GeekPolice fan on Facebook!



Have we helped you? Help us! | Doctor by day, ninja by night.

Doctor Inferno
Administrator
Administrator

Status :
Online
Offline

Posts : 12017
Joined : 2007-12-26
Gender : Male
OS : Windows 7 Home Premium and Ultimate X64
Points : 104564
# Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Re: External Hard Drive Not Functioning

Post by smith30 on Thu Oct 22, 2009 3:51 pm

Thanks for the tip, but no luck.

smith30
Novice
Novice

Status :
Online
Offline

Posts : 19
Joined : 2009-04-14
Gender : Male
OS : xp
Points : 27997
# Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

Re: External Hard Drive Not Functioning

Post by Doctor Inferno on Thu Oct 22, 2009 4:21 pm

Hello,

It's most probably malfunctioning. You can try replacing the cables.


Please be a GeekPolice fan on Facebook!



Have we helped you? Help us! | Doctor by day, ninja by night.

Doctor Inferno
Administrator
Administrator

Status :
Online
Offline

Posts : 12017
Joined : 2007-12-26
Gender : Male
OS : Windows 7 Home Premium and Ultimate X64
Points : 104564
# Likes : 0

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum