No sound??

View previous topic View next topic Go down

No sound??

Post by floodjlc on Wed 08 Jul 2009, 8:49 am

My wife has a dell inspiron E1505 laptop. I got the system security virus but the awsome people here helped me out so much and told me what to do to get rid of it. The virus messed up my drivers. I have no recovery disk. I uninstalled the modem and wireless drivers and they reinstalled themselves and worked. The sound driver though is still not working. Any help would be great.

floodjlc

Newbie Surfer
Newbie Surfer

Posts : 49
Joined : 2009-07-02
Operating System : windows xp

View user profile

Back to top Go down

Re: No sound??

Post by Doctor Inferno on Wed 08 Jul 2009, 7:40 pm

Hello,

Go to Start > Control Panel > System and Maintenance > System > Device Manager.

Select Sound, video and game controllers >> right click >> uninstall the audio driver and install this:

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false


Please be a GeekPolice fan on Facebook!



Have we helped you? Help us! | Doctor by day, ninja by night.

Doctor Inferno
The GeekPolice


The GeekPolice

Posts : 12017
Joined : 2007-12-27
Operating System : Windows 7 Home Premium and Ultimate X64

View user profile http://twitter.com/GeekPolice

Back to top Go down

Re: No sound??

Post by floodjlc on Thu 09 Jul 2009, 4:36 am

It did not work...I installed it and this message came up after the computer restart. "there was a problem installing the hardware: An error occurred during the installation of the device. The I/O operation has been aborted because of either a thread exit or an application request.

floodjlc

Newbie Surfer
Newbie Surfer

Posts : 49
Joined : 2009-07-02
Operating System : windows xp

View user profile

Back to top Go down

Re: No sound??

Post by Doctor Inferno on Sun 12 Jul 2009, 9:08 pm

Hello,

Go to Start > Control Panel > System and Maintenance > System > Device Manager.

Select Sound, video and game controllers >> right click >> uninstall the audio driver and install this instead:

http://driverscollection.com/?file_id=32539


Please be a GeekPolice fan on Facebook!



Have we helped you? Help us! | Doctor by day, ninja by night.

Doctor Inferno
The GeekPolice


The GeekPolice

Posts : 12017
Joined : 2007-12-27
Operating System : Windows 7 Home Premium and Ultimate X64

View user profile http://twitter.com/GeekPolice

Back to top Go down

Re: No sound??

Post by floodjlc on Mon 13 Jul 2009, 10:55 am

Still did not work....it said the same exact thing as before. Any other suggestions?

floodjlc

Newbie Surfer
Newbie Surfer

Posts : 49
Joined : 2009-07-02
Operating System : windows xp

View user profile

Back to top Go down

Re: No sound??

Post by mariealabama on Mon 13 Jul 2009, 1:08 pm

I am a current "Easy Technician" at Staples and we have had a MAJOR inpour of problems with dell inspirion e1505's and it has mostly ended up being the mother board going bad.

mariealabama

Rookie Surfer
Rookie Surfer

Posts : 107
Joined : 2009-04-10
Operating System : dual boot Win XP SP2 and Win 7 32 bit

View user profile

Back to top Go down

Re: No sound??

Post by floodjlc on Tue 14 Jul 2009, 2:57 am

I would not say is the mother board. It was working fine until I got the system security virus. It has been removed but it messed up all of my drivers. The modem driver and network driver and sound driver. The modem and network driver are working properly now. The sound is still the issue though. So I doubt its the mother board. Thank you though for your suggestion.

floodjlc

Newbie Surfer
Newbie Surfer

Posts : 49
Joined : 2009-07-02
Operating System : windows xp

View user profile

Back to top Go down

Re: No sound??

Post by mariealabama on Tue 14 Jul 2009, 2:45 pm

Dell's driver list for your model

mariealabama

Rookie Surfer
Rookie Surfer

Posts : 107
Joined : 2009-04-10
Operating System : dual boot Win XP SP2 and Win 7 32 bit

View user profile

Back to top Go down

Re: No sound??

Post by floodjlc on Sat 18 Jul 2009, 7:22 am

yea i have tried installing all of those and they just wont work...it just says An error occurred during the installation of the device. The I/O operation has been aborted because of either a thread exit or an application request.

floodjlc

Newbie Surfer
Newbie Surfer

Posts : 49
Joined : 2009-07-02
Operating System : windows xp

View user profile

Back to top Go down

Re: No sound??

Post by floodjlc on Sun 19 Jul 2009, 3:17 pm

Also when looking at my device manager all I have listed under sound, video, game controllers is Sigma Tel High Definition Audio Codec

floodjlc

Newbie Surfer
Newbie Surfer

Posts : 49
Joined : 2009-07-02
Operating System : windows xp

View user profile

Back to top Go down

Re: No sound??

Post by Sponsored content Today at 1:03 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum